Planerade valpar

TIKKI är nu konstaterat dräktig med PUNCH och valpning är beräknad till sista veckan i april.
Kullen kommer uppfylla samtliga SASK’s krav för valphänvisning.

KORAD   SPH1   Chess Player Lindy Hop

Född: 2016-06-02
HD/B ED/0
Ögon ua 2020-12-07
MH hantering 3, skott 1
KORAD 499 poäng, skott 5
Tikki är uppflyttad högre klass spår, lydnad klass 1 och är utställd exellent


Sagecreek Punchline

Född: 2015-10-27
HD/B ED/0
Ögon ua 2021-01-20
MH hantering 4, skott 1
Kuperad (lång svans)


Egenskapsvärden MH


Tikki är en av sex syskon från ”Let’s Dance” kullen där 5 av 6 är bruksmeriterade och en bror som arbetar inom TJH VH(väktarhund) under Securitas som bombsökhund, 4 av 6 är korade och övriga två har väl godkänt MT.  Du kan läsa mer om hennes syskon under kull 11.

Punch är en import från kennel Sagecreek i USA och ägs av Tove Ekman, Peak’n Stuffs kennel. Punch har sedan tidigare två kullar. 2018 föddes 7 valpar på kennel Caradees och 2020 föddes 5 valpar på kennel Aymik’s.  du kan läsa mer om Punch på kennel Peak’n Stuffs hemsida.


Matte Gunillas egna ord om Tikki:

Tikki är en hund som är helt okomplicerad att ha omkring sig. Hon lever fritt bland höns, kaniner, hästar och får här hemma på vår gård i Boxholmsskogarna. Hon är bra på att vänta, likaväl som hon är snabbt iväg när det händer nåt. Hon finns nästan alltid inom ett ögonkasts håll och än har det inte hänt att hon inte ögonblickligen hörsammat en inkallning.

Tikki har tre ovärderliga egenskaper: ett stenhårt förarfokus alltid inriktat på samarbete, ett nyfiket driv och – det här är ingen latmask. Det är den enda hund jag känner som har hoppat in genom ett öppet bilfönster för att sno åt sig sin tungapport och hoppa ut igen för att sedan storma runt gårdsplanen !

Tikki anpassar sig snabbt i olika situationer, från full koncentration och driv i arbete till passivitet då inget annat erbjuds. Hon har en riktigt bra av – på knapp. Tävlingsträna är det sista vi hunnit med, men det har gått bra ändå. Tre prov som resulterat i uppflyttning hkl spår men sen så kom det här med covid. Nu väntar vi bara på att tävlingarna ska komma igång igen, till dess får hon slå följe med islandshästen. Fast ligga i soffan med benen i vädret är också en favvo….


Matte Toves egna ord om Punch:

Punch är en väldigt snäll och framåt hane som kom till oss från USA då han var 4 mån gammal. Redan som liten var han kontaktsökande och ville gärna gosa.  Punch är inte tävlad utan hans ”jobb” är att hålla ordning på gårdens djur. Hemma är han väldigt effektiv när det gäller att få in krånglande tackor i fårhuset eller när slaktlammen ska på släpet.  I vallningen upplever jag honom lättränad och han älskar trycka på djur.

Punch går lätt igång på jaktlek där han har ett mkt bra gripande.  Han älskar att kampa, sliter morrar och drar vilket också gör honom väldigt lättbelönad.  I nosarbete är han fokuserad, i uppletandet visar han stort driv och samarbetsviljan är på topp när han kommer direkt in med sakerna.

Punch är en mycket stabil kille, tillgänglig och fungerar väl med andra hundar/ djur/ barn.  Det finns ingen stress och han kopplar lätt av när inget händer och är väldigt lättsam att ha med sig i olika miljöer.  Jag är väldigt förtjust i den här hunden….


Vid intresse är du välkommen att höra av dig via mail hasseldalen@telia.com
0708-829763   Marie